[ratemypost]
۷ دقیقه
آریتمی-قلب-چیست

هر آنچه لازم است در مورد آریتمی قلب بدانید

آنچه می خوانید...

زمانی که ریتم قلب از حالت طبیعی خارج شود یعنی تند یا کند یا نامنظم شود آریتمی قلبی اتفاق می افتد. آریتمی قلب ممکن است بی خطر باشد یا در مقابل خطرات زیادی از جمله مرگ را به همراه داشته باشد. اگر هر کدام از علائم آریتمی قلبی را داشتید حتما به متخصص قلب مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرد.

در ادامه قصد داریم تا در خصوص انواع آریتمی قلب، علت ایجاد آریتمی قلبی، عوامل افزایش دهنده آریتمی قلبی، عوارض ناشی از آرتیمی قلبی و موارد مشابه با این موضوع برای شما صحبت کنیم و به تمامی سوالات شما در خصوص این موضوع پاسخ دهیم.

آریتمی قلبی چیست؟

زمانی که روند طبیعی تپش قلب دچار اختلال شود آریتمی قلب رخ می دهد. در صورتی که ریتم قلب از حد طبیعی خود کم تر بتپد به آن برادی کاردی و همچنین در صورتی که آریتمی قلبی با بالارفتن ضربان قلب همراه باشد در نتیجه به آن تاکی کاردی گفته می شود.
آریتمی قلبی در بعضی از افراد هیچ علامت یا نشانه ای ندارد ولی در مقابل بعضی افراد علائم زیر را دارند.
– احساس درد در ناحیه قفسه سینه
– خستگی زیاد
– داشتن اضطراب
– غش کردن و حتی سنکوب شدن یا علائم مشابه با آن
تنگی نفس
– تعریق
– احساس سبکی در سر

نکته: ممکن است فردی دچار آریتمی خفیف قلب باشد در اینصورت ضربان قلب کاملا طبیعی است واگر روی فرد تاثیر زیادی نداشته باشد ممکن است به هیچ عنوان از چنین مشکلی آگاه نشود. زمانی که آریتمی قلبی شدید باشد می تواند منجر به بروز حمله قلبی یا حتی مرگ بیمار شود. پس اگر هر کدام از علائم را احساس کردید از آن چشم پوشی نکنید چرا که ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

علل آریتمی قلبی چیست؟

آریتمی قلبی بر اساس عوامل مختلفی ممکن است ایجاد شود این عوامل عبارتند از:
– آپنه خواب
– بیماری دیابت
– کم کاری و پرکار تیروئید
– عوامل ژنتیکی
– داشتن استرس و اضطراب
– مصرف مواد مخدر از جمله سیگار  
– مصرف بیش از اندازه الکل یا کافئین
– داشتن فشار خون بالا
– ایجاد اسکار ناشی از حمله قلبی
– مبتلا بودن به بیماری عروق کرونر
مصرف برخی از داروها از جمله قرص های سرماخوردگی، داروهای ضد آلرژی، مصرف مکمل هایی که بدون نسخه پزشک
اگر برخی از این علت ها رعایت شود مثل مصرف سیگار، الکل و… آریتمی قلبی رخ نمی دهد.

روش های درمان آریتمی قلبی

به منظور درمان ابتدا حتما می بایست به متخصص قلب مراجعه کنید، پزشک بعد از انجام معاینات اولیه بهترین روش درمانی را انتخاب می کند. درمان به موقع از بروز علائم خطرناک جلوگیری می کند این روش های عبارتند از:
درمان برایکاردی: به منظور درمان تپش کند قلب ابتدا می بایست عواملی که منجر به کند شدن ضربان قلب شده درمان شوند، در غیر این صورت شاید پزشک تشخیص دهد که قلب شما نیاز دارد تا ضربان ساز (پیس میکر) داخل آن قرار داده شود.
درمان تاکیکاردی: انجام حرکات ورزشی ممکن است بعضی از انواع آریتمی قلبی را متوقف کند.
در بعضی مواقع شاید پزشک تشخیص دهد بیمار به درمان دارویی نیاز دارد علاوه بر درمان دارویی استفاده از کانتر درون قلب نیز استفاده می شود. درنهایت اگر این روش های درمانی پاسخگو نبود جراحی آخرین راه درمان محسوب می شود.

درمان آریتمی قلب با تغییر سبک زندگی

آریتمی قلب ممکن است به سبک زندگی افراد نیز بستگی داشته باشد در اینصورت پیشنهاد می شود با رعایت برخی از موارد خطر ابتلا به آرتیمی قلبی را کاهش دهید برخی از این عوامل به شرح زیر است.
– اگر سیگار مصرف می کنید از همین امروز آن را ترک کنید.
– به هیچ عنوان از نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید.
– حتما قند خون خود را چک کنید.
– مصرف محرک ها را محدود کنید چرا که منجر به نامنظم شدن ریتم قلب می شوند، این محرک ها می تواند در داروهای سرما خوردگی، سرفه، مکمل های گیاهی به کار رفته باشد.
– از دچار آپنه خواب یا به زبان ساده تر توقف تنفس در خواب هستید حتما آن را درمان کنید چرا که آریتمی قلبی را به شدت کاهش می دهد.
– بعضی از فعالیت ها منجربه بالارفتن ریتم قلب می شوند بنابراین از ادامه این نوع فعالیت ها خوداری کنید.
– در صورتی که چاق هستید حتما سعی کنید تا اضافه وزن خود را کاهش دهید.

عوارض ناشی از آریتمی قلبی

هر نوع عارضه ای اگر به موقع درمان نشود و از آن چشم پوشی شود می تواند عوارض های گوناگونی داشته باشد. آریتمی قلبی نیز به همین شکل است و از عوارض گوناگونی چون سکته مغزی و نارسایی قلبی برخوردار است.
سکته مغزی: با مبتلا بودن فردی به آریتمی قلبی امکان لختگی خون در بدن او وجود داردو زمانی که لخته های خون شکسته شوند از طریق قلب به مغز راه پیدا کرده و منجر به بروز سکته قلبی می شود.
نارسایی قلبی: زمانی که پمپاژ خون در قلب به درستی انجام نشود برادیکاردی و تاکیکاردی اتفاق می افتد بروز چنین مشکلی در طولانی مدت منجر نارسایی قلبی می شود. پس کنترل ضربان قلب در بهبود عملکرد قلب و همچنین نارسایی قلبی بسیار موثر است.

دکتر پریسا مولایی

دکتر پریسا مولایی

متخصص قلب فارغ التحصیل ۸۵ دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتری پزشکی عمومی بورد تخصصی قلب و عروق از دانشگاه تهران سال ۹۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *