علل و علائم سوزش قلب

سوزش قلب چیست؟

آنچه می خوانید...

سوزش قلب درد و تیر کشیدگی است که در قفسه سینه و پشت استخوان این ناحیه احساس می شود. این عارضه برخلاف آنچه که همه تصور داند و فکر می کنند که قطعا مرتبط با قلب است، نیست. این سوزش می تواند سبب ترش و یا تلخ شدن ته گلو و دهان شود که معمولا پس از مصرف وعده غذایی حجیم و دراز کشیدن پس از ان اتفاق می افتد. در این مقاله در خصوص علل و علائم آن صحبت خواهیم کرد.

سوزش قلب

بیش تر بخوانید => ایسکمیک قلبی

علل سوزش قلب

سوزش قلب بیش تر به دلیل مشکلات معده اتفاق می افتد و معمولا ربطی به بیماری های قلبی ندارد. در صورتی که سوزش و تیر کشیدن قلب برخی اوقات رخ دهد، نیازی به نگرانی خاصی نیست. با تغییر سبک زندگی و مصرف یک سری داروهای ضد درد می توان این وضعیت را بهبود بخشید.

اما در صورتیکه این سوزش و تیر کشیدگی تداوم یابد، می تواند سبب بروز اختلال در انجام فعالیت های روزانه هر فرد شود. همچنین ممکن است این وضعیت مربوط به وضعیتی جدی و بی خطر باشد که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.

رفلاکس معده

رفلاکس معده یکی از بیماری هایی است که می تواند سبب سوزش و تیر کشیدن قلب شود. در واقع در این عارضه در اثر بازگشت اسید معده به مری صورت می گیرد. عواملی که سبب رفلاکس می شوند، از عوامل خطرناک محسوب مب شوند. از برخی از تحریک کننده های افزایش اسید معده می توان به کافئین، الکل، ناپروکسن، ایبوپرفن، نوشابه های گادار و سایر مواد غذایی اسیدی همچون گوجه فرنگی، پرتقال و … اشاره نمود. برخی از شکلات ها هم می توانند سبب افزایش اسید معده شوند.

از دیگر عوامل مهم در در بازگشت اسید معده به مری، سیگار کشیدن و مصرف مواد غذایی است که چربی بالا داشته و سبب شل شدن اسفنکتر تحتانی می شود.

ممکن است بخشی از معده به جای قرار گیری در شکم، در قفسه سینه قرار بگیرد و سبب تحت تاثیر قرار گرفتن اسفنکتر تحتانی مری شود. به این عارضه فتق هیاتال گفته می شود که یکی از علل رفلاکس معده است. فتق هیاتال نشانه ای ازخود ندارد و از علائم آن می توان به شل شدن اسفنکتر تحتانی معده و سوزش قلب اشاره کرد.

بارداری

یکی دیگر از علل سوزش قلب، بارداری است که سبب افزایش فشار داخل حفره شکم شده و اسفنکتر تحتانی مری را تحت تاثیر قرار می دهد و رفلاکس معده را سبب می شود.

چاقی

چاقی نیز همانند بارداری افزایش فشار داخل شکم را سبب می شود و سبب بروز رفلاکس و سوزش سینه می شود. سوزش قلب از علائم اولیه بیماری مری است که می تواند شامل اسکلرودرمی و سارکوئیدوز باشد.

علل مراجعه به پزشک در صورت داشتن سوزش قلب

در صورتی که در قسمت قفسه سینه دچار درد شدید و تیر کشیدگی شدید و این علائم همراه با علائم دیگری همچون درد در بازو و فک و تنگی تنفس باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید، چرا می تواند نشانه ای از حمله قلبی باشد.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، فورا به بهترین پزشک متخصص مراجعه نمایید.

  • احساس تیر کشیدن و سوزش قلب بیش از دو بار در هفته
  • در صورتی که با مصرف داروهای ضد درد، همچنان علائم ادامه دارند.
  • کسی که در بلع مشکل داشته باشد.
  • تهوع و استفراغ مکرر
  • کاهش وزن

عوارض سوزش قلب

عوارض سوزش قلب

عارضه سوزش قلب بدون عارضه نمی باشد. در صورت نادیده گرفتن آن، می توان شاهد سوزش مجدد قلب و متورم شدن و التهاب مری بود. این امر می تواند سبب ایجاد زخم هایی و خونریزی مری شود.

رفلاکس که حاصل برگشتن اسید از معده به مری است، سبب تغییر سلول های پوشاننده مری شده و وضعیتی به نام مری بارت را ایجاد می کند. این وضعیت، خطر سرطان مری را افزایش می دهد.

سوزش قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

روش های تشخیصی وجود دارد که پزشک متخصص به وسیله آن ها می تواند علت سوزش قلب را با آن مشخص کند. این روش ها عبارتند از :

  • سونوگرافی عادی جهت مشاهده وضعیت مری و معده
  • آندوسکوپی جهت بررسی اختلالات مری که بیوپسی نیز حین آن صورت می گیرد.
  • تستی به نام پروب متحرک اسید که یک مانیتور اسید در مری جایگذاری می شود، به رایانه ای کوچک متصل می شود. ای رایانه در اطراف کمر قرار می گیرد و زمانی که اسید از معده به مری بازشگت، مشخص می گردد.
  • آزمایش حرکتی مری، برای اندازه گیری حرکت و فشار در مری انجام می شود.
دکتر پریسا مولایی

دکتر پریسا مولایی

متخصص قلب فارغ التحصیل ۸۵ دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتری پزشکی عمومی بورد تخصصی قلب و عروق از دانشگاه تهران سال ۹۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *